שלום אורח/ת
העגלה שלך ריקה
שלום אורח/ת
העגלה שלך ריקה
מג'דרת חלבון
המתכון באדיבות מעיין אליאסי ויגן בייב
250 גר' עדשים ירוקות
100 גר' אורז לבן
1 בצל לבן בינוני / כ150 גר'
2 שיני שום
100 גר' אבקת חלבון אפונה ללא טעם
כף כמון
3/4 כף כורכום
כף פלפל שחור גרוס
כפית מלח או לפי טעמכם
(אפשר מעט קינמון זה מוסיף)
להשרות את העדשים לפחות כשעה- שעתיים לפני הבישול.
את האורז שטפו בקערה מספר פעמים תחת מי ברז, והשרו במשך חצי שעה.
הכניסו לשייקר/ ערבבו היטב בקערה את חלבון האפונה, יחד עם כל התבלינים פרט למלח ו-350 מ"ל מים קרים עד לקבל תערובת משחתית. הניחו בצד את התערבות.
קצצו את הבצל והשום.
חממו מחבת בישול עמוקה על אש גבוהה ושפכו למחבת 100 מ"ל מים רותחים /ניתן להחליף בכף וחצי שמן זית.
הוסיפו את הבצל והשום. לבישול אחיד: פזרו באופן שווה את הבצל והשום לכל תחתית המחבת.
כסו במכסה עם פתח קטן כדי לתת לאדים לצאת. בשלו במשך כדקה.
סננו את האורז והעדשים, הוסיפו אותם למחבת וערבבו היטב עם הבצל והשום.
הוסיפו למחבת כ300 מ"ל מים רותחים וערבבו.
הוסיפו למחבת את משחת חלבון האפונה וערבבו היטב לתערובת אחת .
כסו במכסה למשך כ5-7 דקות ובשלו על אש גבוהה.
הנמיכו את האש, ערבבו בעדינות והוסיפו עוד כ300 מ"ל מים רותחים.
הוסיפו כפית מלח וערבבו לתוך התבשיל בעדינות.
כסו במכסה ובשלו למשך עוד כ15 דק'. כל 2 דק' ערבבו בעדינות ובדקו אם צריך להוסיף מעט מים. אל תתפתו להוסיף הרבה מים, התבשיל טעים יותר כשהוא מצומצם.
יוצאות כ4 מנות הגשה
ערכים תזונתיים משוערים ליחידה כ: 434 קק"ל, 63 גרם פחמימות, 41 גרם חלבון, 3 גרם שומן
כמובן אפשר לחלק לכמה מנות שרוצים.
מומלץ לצד סלט עשיר בכוסברה, פטרוזיליה, גרדת לימון, סלרי, עגבניות שרי , עירית ומלפפון.