אט אט, כשמוצרים מהחי נושרים מהתפריט ויוצאים מהמקרר, ערפל חוסר הודאות שאפף את מרכיבי הארוחה הבאה נעלם והמציאות מתגלה.

כל צמחוני, מפחיתן או טבעוני בתחילת דרכו, מתחיל להבין שהאתגר האמיתי בטבעונות הוא לא מציאת מוצרי מזון, אלא התמודדות יום יומית עם שאלות ברומו של עולם, הקשורות לנושא.

לרוב, השאלות האלה יישאלו תוך סטיה מקסימלית מהעיקר, שהוא התקדמות לכיוון בריא יותר עבורינו, ולמציאות בריאה יותר עבור בעלי החיים והכדור הזה.

״אבל תענה לי שניה ברצינות! אני באמת רוצה להבין, למה לקרוא לזה המבורגר אם זה לא המבורגר??!״

אז הנה לפניכם התשובה:

אין באמת תשובה. כלומר, אולי לחלק יש השערות, אבל אנחנו כקבוצה, לא יודעים.

Hard to be vegan

אולי אנחנו עושים את זה מטעמי נוחות כי זה דומה להמבורגר? אולי כי אלה דומות לנקניקיות וזה מזכיר לנו גבינת לאבנה?

אולי יש הסבר יותר מדוייק מדעית – כל מה שעבר גיבון, גם אם הוא עשוי סויה, יכול להקרא גבינה?

אולי אין הסבר בכלל, ואנחנו סתם רוצים בכוונה לבלבל אתכם, שתאכלו מזון ללא מרכיבים מהחי.

אם אתם בצד המתקומם, אתם צריכים לדעת שיש מישהו שאתכם במאבק הזה. תעשיית המזון מנסה להלחם עד חורמה בשימוש במילים מסוימות, כמו בשר, המבורגר, גבינה, חלב, כשהם לא מכילים מרכיבים מן החי.  הם טוענים שצרכנים יכולים להתבלבל, ולרכוש, בטעות, מוצרים מן הצומח, כשזאת לא הייתה המטרה שלהם.

האמת? קשה להאשים אותם. בשנים האחרונות תעשיית המזון מן החי מאבדת את כוחה, בכל סביבה מודרנית, ובעיקר בערים הגדולות. חדירה מאסיבית של מוצרים חכמים כמו Beyond meat לשוק הצרכני, דוחקת את התעשייה הישנה לפינה, אל המקום הכמעט יחידי שנותר להם על מנת לנכס לעצמן יתרון כלשהו. סמנטיקה. היצמדות לתארים הבלעדיים של העולם הישן.

למעשה, שיחות על סמלים ומילות תואר, הן שירת הסירנה של תעשיית הבשר והחלב.

אבל העולם מתפתח, וצועד לכיוון חכם יותר. אם נרצה ואם לא. האינדיבידואל מאושר יותר, כשהוא בהרמוניה עם שכניו.

נשמע רוחני מדי עבורכם? אז מה לגבי אובר וVIA (באבל, בת״א) שמחליפים לאט לאט את הצורך בשימוש ברכב פרטי בכל העולם? ומה לגבי Airbnb השירות שהוזיל משמעותית את הלינה שלנו בחופשות בחו״ל?

בעולם של ימינו, אין מקום לטיפשות.

רכב ״טיפש״ הוא רכב שמספק מקום ישיבה ל5 אנשים, אך מסיע בפועל רק אדם אחד ותופש שטח גדול כל כך בכביש.

דירה ״טיפשה״ היא דירה במיקום אטרקטיבי, הנשארת ריקה בעוד שבתי המלון בעיר יקרים ומלאים עד אפס מקום.

כמו הדוגמאות למעלה, כך גם בשר של בעלי חיים הוא מזון ״טיפש״. מצד אחד מספק חלבון וערך קלורי מסויים, אבל מצד שני קטלני לגוף, וקטלני לסביבה.

ולכן, זמנו קצוב. ממשלות מתעוררות, אחת אחרי השניה, ומבינות שאי אפשר להמשיך במצב הקיים.

אז תקראו לזה המבורגר, או גבינה, או איך שאתם רוצים.

בלוטות הטעם שלכם גם ככה לא יודעות עברית, או אנגלית. כשזה טעים, זה טעים. ואם זה יעיל יותר פי כמה, ומזיק פחות פי כמה, אז אולי זה הדבר הנכון לעשות.

מה דעתכם? כתבו לנו בתחתית הדף, וקראו פוסטים מרחבי הרשת בנושא זה: