אין משפט שטבעוני שונא יותר לשמוע, אבל המשפט הזה מייצג יותר מכל את התהום העמוקה שפעורה בין אלה שהחליטו להפסיק לאכול מוצרים מן החי, ואלה שעדיין לא.

תבינו, לא ויתרנו על כלום, ואנחנו בדרך כלל נצא מגדרנו בשביל להוכיח זאת. הסגפנות שאתם מייחסים לנו, כאילו מינימום היינו נזירים, היא מצחיקה, מחמיאה, אבל בעיקר מנותקת מהמציאות, נכון ל2020 בישראל.

קודם כל נתחיל בבית. 

בבית יש כבר הכל, ריבונו של עולם. יש פסטרמה מהצומח, יש מקושקשת רק לא מביצים, יש מיונז, וואלה יש הכל. אפשר להכין מפרוסות של טופו אחלה דברים. וזאת עוד הטבעונות היותר מורכבת. המסחרית.

טבעונות קלאסית מבוססת בכלל על חומרי גלם פשוטים וזולים כמו קינואה, אורז, סויה, עדשים, שעועית, תפוחי אדמה ובטטות והרשימה עוד ענקית.

ואם הרשימה הזאת משעממת אתכם, זה רק כי אתם לא יודעים מה אפשר ליצור מהדברים האלה. לאיזה רמות של טעם אפשר להגיע מירקות, דגנים וקטניות. אם רק מפעילים את הראש. תשאלו בשלנים שעברו לטבעונות. כשאתה מוגבל, המוח מתחיל לעבוד. 

נו, לא ראיתם קיל ביל? את הסצנה שהיא שוכבת בארון קבורה ומפוצצת באגרופים את הדרך החוצה?

הדברים הכי מופלאים שקורים בעולם הזה קורים כשבני אנוש הם מוגבלים בצורה כלשהי.

במהלך 7 שנים האחרונות שבהם אני טבעוני, קרו ניסים בעולם הקולינרי.

הייתם מאמינים שהלאבנה הזאת יוצרה מפולי סויה?

לאבנה טבעונית
פולי סויה

הרגילו אתכם לחשוב שיש ״הם״ ויש ״אותנו״. יש את אלה שאוהבים אוכל, ואלה שמחליקים ואומרים לעצמם: ״טוב אין לזה טעם כל כך, אבל זה טבעוני, אז נאכל את זה בכל זאת״. 

מאותה סיבה אתם לא מבינים למה אנחנו משתגעים שמציעים לנו סלט מוצרלה וטונה רק בלי המוצרלה והטונה.

״מה הבעיה? ככה זה טבעוני. זה לא מה שרצית?״. אההההה!!! להשתגע מכם.

לא ויתרנו על בלוטות הטעם. כל מה שויתרנו עליו זה על הפגיעה האקטיבית בבעלי החיים והסביבה, זהו.

אבל היום אין אתם ואין אנחנו. כלומר ל

אבל לפני שנדבר על גבינות מהצומח, צריך לדבר קודם כל על בשר מהצומח.

הביונד

מוצר אחד 

כבר היום יש את הביונד מיט, וכשמו כן הוא, ביונד בשר = בשר חכם.

אולי שמעתם שבשביל לייצר 1,000 קלוריות מבקר, צריך להקריב 36,000 קלוריות של יבול צמחי. 

בתהליך הזה, מתבזבזים יותר מ1600 ליטרים של מים ומנוצלים חצי קילומטר רבוע של שטח חקלאי.

 ואם זה לא מספיק, בשביל אותם 1,000 קלוריות מסכנים, נפלטים קרוב ל10 קילוגרם של גזי חממה.

לשם השוואה, לצורך ייצור הביונד בורגר, משתמשים ב89% פחות מים ו96% 

הסתבכתם עם הנתונים? בשורה התחתונה, אם נאהב את זה או לא, המצב הזה חייב להשתנות. לא כי אנחנו הטבעונים החלטנו, אלא כי זה פשוט לא יעיל. 

כרכרות שהאטו את זרימת התנועה ברחובות, הועפו משם בהקדם הראשון. למה? מאותה סיבה.

המבורגר בקר הוא הכרכרה עם הסוס, עתידו לעוף מהכביש. הנזק שהוא גורם, עולה יותר מאשר התמורה שהוא מביא. זה לא בר קיימא (זה לא יתפוס לאורך זמן).

גם טבעונים בדרך כלל מתפלאים מהנתון הבא: כ93% מאלה שקונים את הביונד מיט הם אוהבי בשר.

ואם נדמה לכם שזה הסוף, אתם טועים. זאת רק ההתחלה. כי בהמשך, הטעם הצמחי רק יילך וישתכלל, ויעקוף, בלי ספק, בכל סוגי המוצרים, את טעמם של המוצרים מן החי. למה? כי המוח האנושי הוא מבריק. 

אם רוצים, אפשר לעשות הכל.

אבל כנראה שגם אם תטעמו משהו טבעוני טעים שנביא, ואתם תחסלו אותו, עוד לפני שלנו תהיה הזדמנות