הסברים ומתכונים

להלן הסברים לחומרי הגלם העיקריים והפניות אל מקבצי מתכונים עבור כמה חומרי גלם:

סייטן גולמי:

תחליף בשר גולמי, כמעט ולא מתובל, ניתן לעבוד איתו כמו בשר. להלן מתכונים עם דרכי הכנה:

מתכוני סייטן באתר טבע דלי

מתכוני סייטן מהבלוג ‘נפלאות הטבעונות’

מתכוני סייטן מהאתר mako

אוסף מתכונים גדול באנגלית באתר vegweb

טחון סייטן לצלייה / בולונז סייטן:

טחון לצלייה הוא תחליף עבור טחון בשרי, וניתן להשתמש בו כמו בשר טחון, כלומר להוסיף תבלינים, בצל, שום, עשבי תיבול וכד’, ולטגן, לאפות או לצלות.

  הבולונז לעומתו כבר מתובל עם הרבה בצל מטוגן, וניתן להשתמש בו כמו כל טחון בשרי עשוי.

שניצל ושניצלוני סייטן:

מוכנים לאכילה, ניתן, על פי רצונכם, לטגן שנית. מצופים פירורי לחם.

שניצלוני סויה:

מוכנים לאכילה, ניתן, על פי רצונכם, לטגן שנית. מצופים פירורי לחם.

קבב סייטן:

מדמה קבב בשרי, מוכן לאכילה.

רוסטביף סייטן:

סייטן מתובל ופיקנטי יותר.

שווארמה סייטן:

סייטן שעבר חיתוך, ועירבוב עם שמן ותבלינים

נקניקים ונקניקיות:

תחליף למילוי בשרי, ניתן לערבב במעבד מזון עם חומרי גלם נוספים.

שני טעמים: סלמי אמריקאי ופרנקפורטר גרמני.

טופו גולמי:

טופו שונה מסייטן במרקם ומקור החלבון, אבל שניהם מקבלים טעמים דרך משרה שניתן להשרות אותם בתוכה. אבל, בשונה לסייטן, מועיל לייבש את הטופו דרך חיתוך לפרוסות, וייבוש דרך מגבות בין הפרוסות עם משקל מעל.

אוסף מתכוני טופו בבלוג תאבון בריא

אוסף מתכונים גדול באתר vegweb

מיונז טופו:

ניתן לשימוש כמו מיונז רגיל, וניתן גם להכין בייצור עצמי דרך ערבוב של חלב סויה ושמן ובבלנדר או מעבד מזון חזק.

שמנת טופו:

ניטרלי בטעם ולא מתפרקת בבישול, להעשרה והקרמה.

פסטה שמנת פטריות.

אוקרה:

הסיבים והחלבון של פולי הסויה, שנשארים כמוצר ליווי בייצור של חלב סויה וטופו. חלבו מלא ודל קלורי (בגלל אחוז הסיבים הגבוה). ניתן להשתמש בו כחומר מעבה ולהכניס אותו ולכל דבר. מטובל בעדינות.

קציצות כרוב ואוקרה.

מוצרלה צמחי וצהובה צמחי:

ניתן לקבל כגוש או מגורד. נמסים בחום.

פיצה מהירה (עם הגבינה המוכנה).

חלבון צמחי:

סינייה של טחון סויה.

אתרי מתכונים מובילים

תאבון בריא

VegWeb