סיבים תזונתיים

הסיבים התזונתיים הם רכיב תזונתי חיוני לבריאות האדם. למרבה הצער, התזונה המערבית המודרנית דלה בסיבים תזונתיים במידה המסכנת את בריאותנו. תזונה זו מגבירה את הסיכון שלנו לסבול מבעיות בריאותיות, כגון טחורים, עצירות ודליות וממחלות כגון סרטן וסוכרת. 
במערכת העיכול קיימים קולטני מתיחה, אשר שולחים איתותי שובע על פי נפח המזון, ולא על פימשקלו. אם מערכת העיכול שלכם אינה מלאה בסיבים וברכיבים תזונתיים, המוח יאותת לכם לאכול יותר או להיסחף לאכילת יתר.

למעשה, אם תצרכו כמות מספקת של סיבים ורכיבים תזונתיים, תהיו “מלאים”, הן מבחינהביוכימית (ברכיבים תזונתיים) והן מבחינה מכאנית (בסיבים). בתוצאה מכך תפחת התשוקהשלכם לצרוך מזון עשיר בקלוריות ואולי אף תיעלם לחלוטין. מחקרים הוכיחו כי הגורם העיקרי הקובע את משקלכם הוא היכולת שלכם לצרוך סיבים ורכיבים תזונתיים בכמות מספקת .

כאשר אתם אוכלים ירקות ובמיוחד ירקות ירוקים אתם נהנים מתחושת מלאות, מבלי לשלם על כך מחיר קלורי גבוה. לעומת זאת, מזונות מן החי מכילים כמות גדולה של קלוריות וכמות קטנה יחסית של רכיבים תזונתיים חיוניים בעלי תכונות נוגדות סרטן .
ככל שתרבו לאכול ירקות (טריים או מבושלים) תהיו בריאים יותר ורזים יותר.

זרעי פשתן הם מקור מעולה לסיבים תזונתיים וגם לאומגה-3. כדאי להצטייד במטחנת קפה, ולטחון את הזרעים כל פעם לפני הוספתם לדגני בוקר או משקאות. בדרך זאת תבטיחו את המנה היומית של אומגה-3, שהיא בגודל של כף זרעי פשתן. אריזות מוכנות של פשתן טחון, אשר נמכרים בארץ במקררים של חנויות טבע, אינם מכילים עוד אומגה-3, כי חומצת שומן זו מתמצנת תוך רבע שעה מרגע שבירת הקליפה של הזרע. עוד יצויין כי גופכם יוכל ליהנות מהערכים התזונתיים של פשתן רק כאשר הקליפה של הזרע תהיה שבורה, אם באמצעות השיניים או באמצעות מטחנה.

מחקרים וכתבות:

שיבולת שועל להורדת הכולסטרול

דגנים מלאים לארוחת הבוקר – להגנה על הלב

תזונה עשירה בדגנים מלאים – להורדת לחץ הדם

תזונה עשירה בדגנים מלאים – טובה לבריאות הפה

דגנים בארוחת בוקר שומרים על קו המותניים

הדגנים המלאים נלחמים בלחץ הדם