צפיפות תזונתית

נתוני הצפיפות התזונתית שלפניכם מבוססים על תכולת הפיטוכימיקלים המוכרים, נוגדי החמצון, הויטמינים והמינרלים שבמזון. מדד של 100 מסמל את הצפיפות התזונתית הגבוהה ביותר, ומדד של 0 את הצפיפות התזונתית הנמוכה ביותר. הנתונים נלקחו מהספר “לאכול כדי לחיות“, ומדריכים אותנו לגבי הערך הבריאותי של המזון שאנחנו צורכים.

100
ירקות ירוקים עליים טריים (עדיפות לצבע ירוק כהה): חסה, תרד, מנגולד, עשבי תיבול ירוקים (פטרוזיליה, כוסברה, עירית, וכד’).
97
ירקות ירוקים מוצקים (טריים, מאודים, או קפואים): פלפל ירוק, אפונה, שעועית ירוקה, מלפפון, סלרי, קולרבי, ארטישוק, כרוב, אספרגוס, במיה.
50
ירקות לא ירוקים ולא עמילניים: עגבניה, פלפל צהוב ואדום, כרובית, פטריות, בצל, סלק, חציל.
48
קטניות (מבושלות, משומרות או, וזה עדיף בהרבה, מונבטות): חומוס, שעועית לסוגיו, פולי סויה, עדשים, לוביה.
45
פירות טריים.
35
ירקות עמילניים: תפוחי אדמה, בטטות, תירס, גזר, דלעת, דלורית.
22
דגנים מלאים: שעורה, כוסמת, דוחן, שיבולת שועל, אורז חום או בר, קינואה.
20
אגוזים וזרעים טריים.
15
דגים.
13
מוצרי חלב ללא שומן.
11
עוף ובשר רזה.
11
ביצים.
8
בשר אדום.
4
מוצרי חלב עתירי שומן.
3
גבינה.
2
דגנים מעובדים (קמח לבן).
1
שמנים מעובדים.
0
דברי מתיקה מעובדים.

אוסנת הראל סיכמה עבור אתר ynet את היתרונות הבריאותיים של פטרוזיליה. ירקות עליים ירוקים אחרים דומים מאוד בהרכבם התזונתי לפטרוזיליה, ולכן רוב הנכתב נכון גם עבורם.

מחקרים וכתבות:

ויטמין K לניקוי העורקים

חומצה פולית – לחשיבה מהירה

חומצה פולית מורידה את הסיכון לאלצהיימר

להיות בריאים עם עשבי תיבול