סוכרת מבוגרים

 95-90% מכלל מקרי הסוכרת הם מסוג 2, כלומר: ליקויים בתגובת הגוף לאינסולין – ההורמון שמווסת את הסוכר בגוף. מחלה זו מגבירה באופן משמעותי את הסיכון למות ממחלת לב, שבץ, לחץ דם גבוה, עיוורון, מחלות כליות, מחלות במערכת העצבים ועוד. בעבר הייתה סוכרת מסוג 2 טיפוסית לבני 40 ומעלה, אולם כיום קרוב למחצית החולים בארצות-הברית הם ילדים. מחבר מחקר סין, ט. קולין קמפבל, מביא נתונים מובהקים לכך, שניתן למנוע את התפתחות המחלה ואף לרפאה באמצעות צריכת מזונות מלאים מן הצומח. שכיחות המחלה באוכלוסיות שונות עולה ככלשעולה שיעור השומן במזון ויורד שיעור הפחמימות (דהיינו, יותר מזון מן החי). למשל, שכיחות הסוכרת בקרב ילדי מהגרים יפנים בארצות-הברית היא פי ארבעה מן שכיחות המחלה ביפן; ומעקב בן שש שנים אחר תזונתן של 36,000 נשים במדינת איווה הראה התאמה בין נדירות הסוכרת לבין צריכה גבוהה של דגנים מלאים וסיבים תזונתיים.

אחד מחוקרי הסוכרת המוערכים בעולם, ג’יימס אנדרסון, בדק את מצבם של חולים הניזונים מתפריט בסגנון אמריקאי העונה להמלצת “התאחדות הסוכרת האמריקאית”, לעומת תזונה שעיקרה מזון צמחי מלא. לאחר שלושה שבועות בלבד, 24 מבין 25 חולי סוכרת מסוג 2 ויתרו כליל על השימוש בתרופות; כמו כן, חולי סוכרת מסוג 1 (שגופם אינו מייצר אינסולין, “סוכרת נעורים “) הפחיתו את השימוש בתרופות ב-40%, ורמת הכולסטרול בדמם צנחה ב-30%. מחקרים נוספים בשינויי תזונה הראו תוצאות חיוביות. למרות זאת, רוב החוקרים, ואפילו אנדרסון, אינם מפרסמים את הדרישות התזונתיות הברורות העולות ממחקריהם, בטענה ששינוי תזונתי גדול הוא “לא מעשי “.

מחקרים וכתבות:

סיבים – למלחמה בסוכרת

מתכננת להיכנס להריון – אכלי סיבים

קפה מפחית את הסיכון לסוכרת מסוג 2